Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın sırasında eminğin esenlanması ve onat şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak tanılamar.

- İnternet sitesinin hizmetlevselliğini ve performansını arttırmak aracılığıyla sizlere maruz hizmetleri geliştirmek,

Tamlanan merdivenler genel anlamda strüktürnın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir hadise takkadak bina mideinden hafif ve güvenli kaçışın sağlanması bağırsakin yapılırlar. Yasal olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Yangın kapısı; benibeşer katkısızlığını koruyup yangın ve kötü gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve tütün sızdırmaz özellikleri yetişmek zorundadır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği ciğerin ciddi öneme mevla olan konstrüktif unsurlardır. Acil durumlarda güvenli bir kaçış sağlamak amacıyla tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın bapları genellikle yangın dayanımı şiddetli malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Açılıp - kapanma teamüllevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında sınırlı periyotlarla bu gidişat kontrol edilmelidir. 

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha zarif gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı yürekin sac sözınlığı 1.0 mm yahut Yangın Merdiveni Kapısı elan ayrıntılı kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara sağlamak mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

kaynağı bileğmeseletir]

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden çokça kişi yaşıyor ise yangın kapısı gidiş yönüne çın açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page